(Nu - 29:e) Graviditetsvecka 31. (30+1)

Första dagen for din senaste mens var 30-Sep-2009
 •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 07-Jul-2010 (Kräftans tecken)
 •  Du är gravid i vecka 30+1
 •  Bebisen väger c:a 1643 gram. *
 •  Bebisen är c:a 42 cm från hjässa till fot. *
 •  Du har klarat av 75% av graviditeten.
 •  Du har 68 dagar till förlossningen.
 •  Din första trimester varar från 30-Sep-2009 till 28-Dec-2009
 •  Din andra trimester varar från 29-Dec-2009 till 29-Mar-2010
 •  Din tredje trimester varar från 30-Mar-2010 till 07-Jul-2010

 • 2 månader och 2 veckor kvar idag!! <3

  Första dagen for din senaste mens var 30-Sep-2009
 •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 07-Jul-2010 (Kräftans tecken)
 •  Du är gravid i vecka 29+2.
 •  Bebisen väger c:a 1508 gram. *
 •  Bebisen är c:a 41 cm från hjässa till fot. *
 •  Du har klarat av 73% av graviditeten.
 •  Du har 74 dagar till förlossningen.
 •  Din första trimester varar från 30-Sep-2009 till 28-Dec-2009
 •  Din andra trimester varar från 29-Dec-2009 till 29-Mar-2010
 •  Din tredje trimester varar från 30-Mar-2010 till 07-Jul-2010

 • 23 April

  Goddag allihopa!!
  Får försöka skriva lite mer, men just nu känns det liksom inte som det finns något att skriva egentligen.
  Idag vaknade jag faktiskt ganska så sent, klockan var 20 över 10 men det var jag inte ensam om. Iszabella vaknade bara någon minut efter mig. :)

  Sover väldigt konstigt på nätterna nu förtiden. Älskar ju att ligga på magen, kan fortfarande göra det dock men inte riktigt på samma sätt utan måste ligga med ena benet uppe. Jag skulle inte klara av att sova på rygg. Nejnej.
  Med Bella låg jag på mage hela graviditeten. Börjar ju dessutom får väldigt ont i ryggen nu så det gäller att tänka på hur man ligger osv.
  I Slutet av graviditeten med Bella, vaknade jag 07.00 varje morgonen.. Lite lustigt, för vi åkte ju in till NÄL 07.00 den dagen hon föddes. Nu har jag börjat vakna 03.30,04.00 varje natt så ja det skulle inte förvåna mig om vi åker in den tiden. Hehe. Lite obehagligt för man vaknar, och man känner en sån där olustig känsla. Så det tar ju ett tag innan man somnar om.
  Idag är det iallafall 2 mån och 2 v kvar tills vår sötnos (är) här. Men jag har faktiskt inte tagit åt mig BF datumet som sist, för bara de dagarna man gick över var katastrof. Satt och kolla klockan konstant. Så jag har mer eller mindre riktat in mig i mitten på Juli..

  Till något annat, idag fick jag reda på att han i nya lägenhet redan har lämnat in sina nycklar. Så de kommer börja med tapetseringen och allt som ska göras, nu på måndag. Så förhoppningvis hinner dom klart till på fredagen så jag kan hämta nycklarna. Jag orkar verkligen inte vänta mer på att få flytta, vill bara ha de gjort nu. :)

  Ne idag är jag lite seger så jag har inte kommit så långt här , Bella ligger och vilar så jag får passa på att ta mig en härlig dusch. Ha en underbar fredag. Tingtiiing.


  21 April

  Hejhej alla, ett litet inlägg slänger jag in här. Dåligt av mig att inte skriva så mycket, jag vet men det har varit fullt upp verkligen.
  9 Dagar kvar till flytten, då kommer nog allt kännas härligt. Det är ju inte en sak som göras innan man flyttar.
  Papper som ska skickas in , packa saker, rivit ner hela köket (tapeterna alltså) , ja och allt är allmänt snurrigt bara. Men nu så är det bara tapetseringen kvar, som ska fixas nu någon dag. Förhoppningvis är det ett par som flyttar in 1 Maj fick vi veta idag. Härligt att inte behöva stå med den där jobbiga dubbelhyran som bara har snurrat i skallen ett tag..
  Måste ju även ringa till eidars kontor , och höra när jag kan hämta nycklarna eftersom att 1 maj infaller på en lördag. Men jag hoppas iallafall på att de är klara med tapeterna och golvet så jag kan hämta nycklarna den sista April.

  Idag går vi även in i vecka 30, Snart är liten här hos oss, förstår knappt att de finns ett liv inuti mig, tiden har ju gått så himla fort. Men snart är han/hon här och vi längtar så otroligt mycket :) <3 .
  Jag och David funderar väldigt mycket på om vi ska söka dagis/dagmamma så Bella får vara med andra barn i ca 3 timmar varje dag, men åh de är så svårt de där , känns ändå jobbigt att inte ha henne hos mig på dagarna även om de bara handlar om 3 timmar. Men jag måste ju också tänka på att de kan vara roligt för henne. Så får även jag lite "ledig-tid" med bebis .. Ja vi får se vart vi hamnar när de gäller de.

  Sitter nu hos Davids mormor, så jag får väl ta och stänga ner här och vara lite social, ska strax hem. Tvn väntar :)  Mammas lilla älskling för ett år sedan!! <3


  Lillbebis !

  Vecka 28+5 , om endast två dagar går vi in i vecka 30.
  Tiden går som sagt väldans fort ...


  Graviditetsvecka 29 (28+3)

  Bebisen

  Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

  Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

  Få en antydan nu att bebisen vill ut med fötterna? Hm, de har jag känt av i flera veckor. Men men.


  Du

  Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.
  Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

  Första dagen for din senaste mens var 30-Sep-2009

 •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 07-Jul-2010 (Kräftans tecken)
 •  Du är gravid i vecka 28+3 (läs mer).
 •  Bebisen väger c:a 1364 gram. *
 •  Bebisen är c:a 39.8 cm från hjässa till fot. *
 •  Du har klarat av 71% av graviditeten.
 •  Du har 80 dagar till förlossningen.
 •  Din första trimester varar från 30-Sep-2009 till 28-Dec-2009
 •  Din andra trimester varar från 29-Dec-2009 till 29-Mar-2010
 •  Din tredje trimester varar från 30-Mar-2010 till 07-Jul-2010
 •  


  lite tid

  Nu när jag har lite tid tänkte jag passa på att skriva av mig lite, borde egentligen ligga i sängen nu och sova för jag är jätte trött men istället sitter jag här och äter bulle. Haha.
  Blir inte mycket sittande här nu för tiden inte, men de kanske märks eftersom jag knappt skriver något längre.
  Men det är mycket att göra nu, så jag har ingen tid att sitta här..
  I helgen var vi barnlediga, Bella var hos sin farmor..
  Och lillskiten har ätit revbensspjäll hos sin farmor, lik sin pappa , fast han åt ju de när han var (7mån), rätta mig om jag har fel :) ..
  Har inte alls sovit bra inatt, både jag och David sover jätte oroligt utan Bella, så imorse när jag vakna saknade jag min sessa sååå mycket. Bella blev lämnad hos davids mormor, så vi gick dit och hämta henne och det kändes som hon hade blivit jätte stor bara på en dag. Mammas underbara lilla flicka, hon är det bästa i mitt liv, ja självklart David och de kommande barnet också. <3
  Har hunnit rensa och packat lite här hemma idag också, så nu finns det knappt något att packa längre. Bara de som ska packas sista dagen, som tallrikar osv, annars kan man ju inte äta. De vore ju lite dumt.
  Dagarna till den siste april kommer väl gå jätteee segt !! Men vi får ha tålamod, de är ju trots allt bara 18 dagar kvar nu.

  Ne nu kliar de i ögonen, så de blir att göra de sista här sedan är det sängen som gäller för mig.
  Godnatt !!!

  Jag, med Bella i magen <3


  IKEA

  Idag har jag och Cathrin varit på Ikea ..
  Köpte ny tvbänk, soffbord, en stor hylla, två små, och två små sidobord. Lite nytt till storarummet i den nya lägenheten. Härligt !!
  Köpte även grejer till barnrummet, som:
  Bäddset till spjälsäng, en sänghimmel till spjälsängen (ville vara lite annorlunda av mig , så köpte denna fina se bild), två gröna runda mattor, en gardinstång, en hylla, spjälskydd, en lampa, ja jag kommer inte på något mer men jag är super nöjd med de jag kom hem med idag. Nästa gång blir det att inhandla en säng till Iszabella och lite vita LACK hyllor, sedan är de helt klart i barnrummet och det känns härligt.
  Köpte även lite småsaker som doftljus, en gryta, galgar, bestick,glas m.m ...
  Nu är de bara den nya lägenheten som fattas , men de är ju inte ens tre veckor kvar nu och jag hoppas verkligen tiden går fort för jag vill flytta nuuuu!!!!!


  Tittut ...

  Här är lille jag ..  mår lite bättre iallafall!!

  Idag var jag som sagt hos min goa barnmorska, hon är helt underbar. Pratade lite om mitt mående och oron kring barnet i magen, men hon sa att när de kom till bebisen så behövde jag bara vara lugn, hon sa att RUL såg ju jätte fint ut, och magen växer precis som den ska, man ser inte ens sträcket på kurvan för den ligger exakt verkligen. Grymt!!
  SF-måttet var 25cm, så jag har allt växt 3cm sedan sist, fosterljuden låg på 136 som sist och den slog om i frekvens eller vad hon sa precis som "han" ska sa hon. Vikten tog vi aldrig kommer jag på nu när jag sitter här men hos mamma hade jag nog gått upp något kilo , så jag är allt lugn nu. Ska däremot gå och prata med en kurator , hon hade ordnat de så jag får prata av mig. För de behövs ju som sagt. Men vissa, eller många kuratorer är ju korkade i huvudet så hoppas på att jag får någon bra annars blir de första o sista gången jag går dit.
  Förklarade även att jag kände bebisen sparka ner mot "utgången" , som jag säger.. Då sa hon att hon kunde klämma lite på "honom" , och han låg med stjärten neråt så det är inte konstigt om jag känner sparkar från äggstockarna o neråt. Men som hon sa , de är inte först i vecka 35 som dem brukar lägga sig rätt så lillbebis har allt tid på sig att vända sig, och de sker ju liksom på en halv minut. Idag går jag in i vecka 28, alltså 27+0 , snart redan vecka 30. Helt sjukt. :) Men underbart.. Längtar så, och nu mår jag tusen gånger bättre än häromdagen. <3

  Snart

  Ska jag iväg till MVC, mamma ringde igår till min barnmorska för hon var så orolig för mig <3
  Helt ärligt hade jag aldrig gjort de själv. Så fick akut tid idag. Ska se vad hon säger ..
  Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, ta mig en banan och bara ta på mig mina kläder. Har ingen större lust att bry mig om hur jag ser ut just nu . Ha en bra dag. Hejhej.

  Kan inte ens med ord beskriva hur jag mår just nu.

  Vart ska man börja?
  Känner bara för att skriva av mig lite ..
  Hela graviditeten har gått bra, men för någon vecka sedan bara allt brast.
  Känner mig jätte dålig, jag är inte mig själv.
  Pga oro inför bebis i magen ,(vet ej varför), allt runt omkring, hormoner .. Ja , jag har helt enkelt gått in i väggen.
  Har försökt hålla de för mig själv, men idag har nog värsta dagen hittils varit.
  Jag känner mig ständigt stressad inombords, ibland har man ett barn som inte alls vill som jag, mycket ska göras nu denna månaden, Jag har fruktansvärt ont i mitt bäcken och nu pga vätska i benen så känns de som jag har seninflammation i smalbenen, så varje steg jag tar gör ONT. Känner mig så jäkla deprimerad..
  Och idag kunde jag fan inte hålla tillbaka tårarna utan bara störtlipa i davids famn..
  Stackars älskling, han trodde de var hans fel och sa förlåt. Men de är inte någons fel ..
  Kanske är fult att säga detta, men jag sa till och med till david förut att jag inte vill bära mer på detta barn om jag ska må såhär. Är det normalt? Känns ju knappt som jag kan ta hand om min egna dotter när jag mår såhär. Jag vill att allt ska vara som förr, jag vill må bra och känna mig som en människa..känna igen mig själv.
  Förhoppningsvis mår jag bättre snart igen, och hoppas att dessa 3 månaderna går fort.
  Vet inte vad jag ska ta mig till om de fortsätter såhär eller om de blir värre. Vill inte ens tänka tanken...

  Snälla, bara få mig att må bra!

  Byebye för ett tag!

  Nu kommer jag antagligen inte skriva något på ett litet tag.
  Igår åkte vi och hämtade min Lillasyster i Göteborg , och alla är nog väldigt förrvirrade i huvudet.
  Så nu inriktar jag mig på mig familj , så här blir det nog inte mycket tid.

  hejsvejs.

  Haha!

  Folk som för de första kommenterar med anonymt namn, vem fan är då nolla?
  Vad jag gör angår väl ej dig ? Eller ? Skadar de dig eller har de något med dig och göra överhuvudtaget ?
  Jaja fortsätt kommentera ni anonyma, säger bara CARE FACE! Jag bara skrattar åt er! Mohaha.

  Ändrat mig!

  Jag hade ju beställt två par mammabyxor, men så fråga jag mig själv vad jag ska med dom till när det endast är 3 månader kvar ? Så jag tar och använder mina byxor jag har nu med tofs tills sommarn är här, då köper jag mig en bunte leggings istället. Blir mycket bättre så :)


  IKEA

  Är inplanerat den 10:e , och förhoppningsvis har jag mina pengar då annars blir det tyvärr bara 1500:- man kan röra sig med , men alltid blir det något , men då måste man ju dit igen för att inhandla resten.
  Måste ha :
  Tvbänk, soffbord,överhylla,bokhylla,bestick,glas,kastrull,dekoration,tvättkorg och lite annat till barnrummet.
  Så härligt med nya saker när man ska flytta till en ny lägenhet. Tvbänk ,soffbord och hyllor behövde vi i vilket fall som helst, hatar verkligen de vi har nu !! Men jag som person tröttnat fort på samma saker, gillar även att möblera runt väldigt ofta. Endast 28 dagar kvar nu, <3 Längtar !!


  Vårjacka till Bella.

  Har nu beställt en vårjacka till min sessa.
  Blev denna från Laredoute.se , för 199:- i färgen Hallon. Jätte söt ..


  Mina två...

  ...älsklingar ligger i sängen och vilar.
  David lät faktiskt mig sova ut idag, eller han låter mig ofta få sova på morgonen.
  Han är guld värd, som tänker på sina gravida flickvän. Älskar dig så enormt mycket !!!
  Har precis hämtat mig från mina onda sammandragningar, satt nästan och gunga fram och tillbaka på stolen.
  De få gångerna jag hade M, innan jag blev gravid igen har smärtan suttit i ryggen så som på förlossningen och de är så de känns nu när mina sammandragningar kommer. Lite otäckt för de spänner så, mer obehagligt än vad de gör ont. Men jag känner själv att de inte är någon fara , för de håller ju inte i sig länge.
  Man blir nästan irriterad på folk som säger till en att man kanske ska kolla upp de , när man har lite ont. Jag menar, jag har ju fött innan så jag vet ju skillnaden. Och jag känner nog av själv om de ska vara så eller inte.
  Alla har vi ju olika smärttrösklar, så även om jag ibland kan jämföra de med så som jag kände på förlossningen , behöver de inte alls betyda att de är något farligt...
  Sitter och dricker min första kopp med kaffe, och det är riktigt kallt här ute i köket. Fy..
  Nästan så man vill krypa ner under täcket,  i fosterställning och bara värma sig.
  Idag händer inte speciellt mycket, vad finns de att göra?
  Ne de blir väl en film ikväll eller något, vet inte tar dagen som den kommer men idag ska jag lägga mig tidigt iallafall..
  Lillbebis sover ju hela dagen , och framåt 01 på natten början han hon med vilda livet i magen.
  Nästan så man börja undra om jag blir pigg någon timma innan de är dags för han hon att vakna.
  Ne funderar på om jag ska kika lite i godispåsen jag ser framför mig, ja de gör jag nog.
  Ha en bra dag. Hejsvejs.


  1 April .. Packa packaaaa!!

  Redan April, ojoj .. Man har ju knappt hängt med , Nu bläddar man endast två sidor så är man nästan på BF. Otroligt. Och Davids moster ska redan ha nästa månad, 9 månader har gått riktigt fort ju.
  Iallafall, har fått brev om att de ska besikta lägenheten den 6/4 så jag fick sån där röjmani när jag såg pappret.
  Så nu har jag packat Iszabellas dopprestenter,ramar,böcker, ja lite smått som var hennes.
  Och nu håller jag på med städskåpet, som såg ut som ett bombnedslag. Haha.
  Lagt mediciner i en påse, och alla skruvar,spikar och sådant i påsar. Så nu ser det ganska så okej ut där inne.
  Lite skit som ska slängas bara. Skulle kunna rensa hela lägenheten när jag ändå är pågång men nu har jag sånna fruktansvärda ,kraftiga sammandragningar så jag vilar lite.


  Gooodmörgon!

  Natten har varit kaos, Iszabella har hostat och jag har sovit jätte oroligt. Nu är hon pigg och aktiv , men så fort hon kommer i liggandes ställning så börjar hon hosta, sån där hosta som kittlar i halsen. Var inte alls längesedan hon hade så , så man börjar ju undra om det är mögel i lägenheten då vi fan jämt är sjuka.
  Själv har jag också ont i halsen, känns änna som nålar när jag sväljer. Varken jag eller david har ju några halsmandlar men däremot kan vi ju bära på skiten och smitta Bella, eller andra runt omkring.
  Ne ska se om de ger sig med saften jag dricker, men de tror jag inte. Sedan ska jag ta mig en kopp kaffe och bara slappa hela dagen. Självklart ta hand om min lilla flicka också . <3 Mammas lilla ..

  Ha en bra dag.  RSS 2.0